Naar de boer

Met dit project ga ik met kinderen naar de plek gaan waar het eten vandaan komt. Groenten en fruit telers, bakkerijen en moestuinen.

Op die locaties gaan de kinderen ervaren waar het eten echt vandaan komt, maar ook met die producten koken en lekker eten. De receptuur is getest door een voedingsdeskundige, zodat het de juiste ingrediënten bevat.

We leggen samen de verbinding met de natuur en al het moois wat daarvandaan komt.

 

Doel van dit project

Als we allen meer gebruik maken van de groenten en fruit uit de natuur en weten hoe we daarmee om moeten gaan, wordt er minder industrieel verwerkt voedsel gegeten. Daarnaast gaan kinderen bewuster om met hun voedsel, wat de kans op obesitas zal verkleinen.

Voor wie

Met een groep kinderen in de leeftijd 6-14 jaar ( scholen en bso). Met elke groep bezoek ik een viertal plaatsen, waar eten uit de voedselketen wordt verbouwd.

agenda

– Kers zoekt nieuwe scholen en instellingen om dit project mee uit te voeren. Meer weten over de inhoud: infoboekje Kers met PIt