Contact

KERS Koken Ervaren Spelen

Roos de Ridder
Steijnstraat 20

3531 AV Utrecht

06-41 47 08 24

roos@ervaarkers.nl

Wie is Roos?

Als kind vond ik koken al erg belangrijk en vond ik het leuk om thuis etentjes te verzorgen. Na een studie Hoge Hotelschool en propadeuse leraar basisonderwijs, kwam ik terecht in het speeltuinwerk en de kinderopvang.

Toen ik kinderen kreeg merkte in dat ik deze twee zaken wilde combineren. Werken met kinderen en koken. Het fijne is dat die twee goed samengaan, want de  meeste kinderen vinden koken erg leuk. Lekker bezig zijn, kneden, roeren, met vuur werken en met echte messen snijden!! En daarna nog smullen ook!

Wat ik belangrijk vind is dat de kinderen die meedoen niet chefkoks hoeven te worden; wat ze maken mag mislukken of misschien helemaal niet lekker smaken. Het belangrijkste is het ervaren van het koken en de ingredienten. Daarom wil ik met de kinderen naar de plek waar het eten vandaan komt. Om zo deze ervaring compleet te maken! En daarnaast is de smaak ook vele malen beter!

De laatste jaren ben ik ook steeds meer gaan tuinieren met de kinderen. De combinatie van tuinieren, proeven en koken is nu mijn favoriet geworden!  Dat doe ik het liefst, want wie wil er nou niet zijn zelf geoogste wortels proeven?